top of page
  • Yazarın fotoğrafıKUSAKK

Kuşadası Kadınları Üretiyor!



Kuşadası Belediye’sinin öncülüğünde, kadınların üretken bireyler olarak toplumsal yaşama katılmalarını ve el emeklerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) çalışmalarına başladı. Kuşadası’na has el sanatlarının geliştirilmesi ve üretilecek oözgün hediyelik ürünlerle ilçenin tanıtımına katkı sağlanması hedefi ile kurulan KUŞAKK hediyelik eşye üretiminin yanı sıra kadınlar tarafından üretilen tarımsal ürünlerin satış ve pazarlamasını da yapacak.


Kuşadası Belediyesi’ne ait Çalıkuşu Kültür Evi’nde sürdürülen çalışmalar kapsamında ilk olarak Kuşadası’nın tarihi evlerinde bulunan “çatı kuşları” desenlerinin yer aldığı baskı tasarımları şal ve bez çantalarda kullanıldı.


Kuş baskılı ilk ürünler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kuşadası Belediyesi tarafından açılan standlarda Kuşadası kadınlara dağıtıldı. KUŞAKK’ın ilk ürünleri kadınlar tarafından büyük bir beğeni ile karşılanırken doğaya ve çevreye zararlı naylon poşet kullanımını azaltmak amacıyla alışveriş filesi üretimine yönelik atölye çalışması ile devam ediyor.


53 görüntüleme
Artboard 1.png
bottom of page