top of page

Kuşakk Atölye'mize Kavuştuk


GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı)'nın sağladığı hibe ile alınan makineler ile Kuşakk Atölye'si tamamlandı.

GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı)’na başvurduğumuz “Kuşaktan Kuşağa Geleneksel El Sanatları” projesi ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da büyük desteğiyle yeni “KUŞAKK ATÖLYE”mize kavuştuk.


Proje hibesi ile alınan 3 adet düz dikiş makinası, 1 adet overlok makinası, 1 adet reçme makinası, 1 adet kendinden kazanlı ütü, 1 adet kesim motoru, 1 adet 15 iğneli tek başlı sanayi tipi nakış makinası, 1 adet barkod makinası, düzenlemesi Kuşadası Belediyesi tarafından tamamlanan Ada Kültür Merkezi’nin yanında ki atölyemize yerleştirildi. Atölyenin açılışında konuşan Kuşakk Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Atınç, başından beri hiçbir desteği esirgemediği ve canla başla Kuşadalı kadınların üretime katılmasına katkı sağladığı için Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya ve GEKA tarafından desteklenen projenin yönetimini kusursuzca yürüttüğü için Ayşe Şerifoğlu’na teşekkür etti. Özer Kayalı konuşmasında, yaratıcılıkları sayesinde Kuşadası’na ve Kuşadası’nın kadınlarına sağladığı destekler ve sunduğu imkanlar için KUŞAKK Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Atınç’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür etti.


Atölyede, “Kuşaktan Kuşağa Geleneksel El Sanatları” projesi kapsamında Kuşadalı kadınlara seramik, dikiş-nakış, ahşap oyma, baskı ve hediyelik eşya yapımı kursları verilmektedir.

25 görüntüleme
Artboard 1.png
bottom of page