top of page
  • KUŞAKK

Kuşakk GEKA’ya Başvuru Yaptı

Güncelleme tarihi: 15 Eyl 2020


Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından verilen Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı’na “KUŞAKK’tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi” ile başvuru yaptı.

Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından verilen Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı’na “KUŞAKK’ tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi” ile başvuru yaptı. GEKA’dan alınacak mali destekle yaşama geçirilecek proje kapsamında yerel motiflerin el sanatları ile buluşturulması ve katma değeri yüksek hediyelik eşya üretimi yoluyla Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin rekabetçi bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.


Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde, ürettiği ürünleri pazarlama olanağına sahip olmayan kadınları bir araya getirerek istihdam olanağı yaratmak, Kuşadası’na has el sanatlarını geliştirmek ve üretilecek özgün hediyelik ürünlerle ilçenin tanıtımına katkı sağlamak hedefiyle Şubat ayında kurulan Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK), hazırladığı “KUŞAKK’ tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi” ile GEKA tarafından verilen Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı’na başvurdu.


Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu tarafından yapılan başvuruda KUŞAKK’tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi’nin genel hedefi  “Yaratıcı El Sanatları Tasarım, Üretim ve Eğitim Merkezi oluşturularak yerel motiflerin el sanatları ile buluşturulması ve katma değeri yüksek hediyelik eşya üretimi yoluyla Kuşakk'ın rekabetçi bir yapıya kavuşturulması” olarak belirtildi.


Proje kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından KUŞAKK’a tahsis edilen binada Yaratıcı El Sanatları Tasarım, Üretim ve Eğitim Merkezi oluşturularak kooperatifin kurumsal kapasitesi güçlendirilecek. Yerel ve geleneksel el sanatları üretimine yönelik tasarımlarla, Kuşadası’nın ve bölgenin geleneksel sanatları ile Kuşadası’na ait tarihi evlerde bulunan çatı kuşları, Kuşadası ve Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda bulunan bitki ve hayvan türlerinin korunması ve tanıtılması yönünde farkındalık yaratacak motifler el sanatları ile buluşturularak hediyelik yeni ürün gamları oluşturulacak. Bu ürünler yenilikçi pazarlama yöntemleri ile ekonomiye kazandırılacak. Bu amaçlar doğrultusunda Kuşadası’nda yaşayan 125 kadına el sanatları alanında mesleki beceri kazandırılacak ve bu kadınların KUŞAKK’a üye olması sonrasında Yerel ve Yaratıcı El Sanatları Üretim ve Eğitim Merkezi atölyesinde dönüşümlü olarak çalışabilmeleri sağlanacak. Öte yandan Yaratıcı El Sanatları Tasarım, Üretim ve Eğitim Merkezi’nde üretilen turistik ve hediyelik el sanatları ürünlerinin satışının yapılabilmesi amacıyla Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla “Yerel ve Yöresel Ürünler Sokağı” ve e-pazar oluşturulacak.

24 görüntüleme
Artboard 1.png
bottom of page